- Her şehrin kendine has bir kokusu vardır elbette. Ama Mekke-i Mükerreme ile Medine-i Münevvere’nin kokusu bambaşkadır. Ne Beytullah’ın kokusu gider akıllardan ne de cennet bahçesi Ravza-i Mutahhara’nın kokusu silinir yüreklerden.
Kabe diyince; Hacerül Esved, Makamı İbrahim, Mina, Arafat, Hiranur,
Medine diyince; Ravza ve Gül, Uhud, Cennetül Baki, Uhud,
Kudüs diyince; Mescidi Aksa, Kubbetüs Sahra,,
Türkiye diyince Eyüp Sultan, Haci Bayram Veli, Bursa Ulu Cami…
Ruh dünyamızı şekillendiren yüz yıllardır İslam alemine nur saçan bu mekanların ruhunu içimize sindirmişizdir. Bu mekanların ruhu öylesine içimize işlemiştir ki bu kutsal beldeler her hatırımıza geldiğinde burnumuzun direkleri sızlar adeta kokusunu içimizde hissederiz.
- Kutsal bildiğimiz mekanların manevi iklimini evimize, işyerimize, arabamıza gittiğimiz her yere taşıyarak, manevi dinamiklerimizi harekete geçirir ve bu esintileri içimizde en derinden hissederiz
- Ravza , bahçe ve cennet anlamlarına gelmektedir. Ravza-i Mutahhara ise, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.s)’in medfün bulunduğu yer ve Mescid-i Nebi demek ise de, Mescid-i Nebi’nin içinde Hz. Peygamber (s.a.s)’in kabr-i saadetleriyle minber-i şerif arasında kalan kısım demektir. Bu yer 10 m. genişliğinde ve 20 m. uzunluğunda 200 m2 lik bir sahadır. Bu alanın fazileti ile ilgili olarak Peygamber Efendimiz hadis-i şerilerinde şöyle buyurur: “Evimle minberim arası, Cennet bahçelerinden bir bahçedir” (Tecrid-i Sarih Tercümesi, IV, 268).
- Medine Ravza kokusu nemlendirici bakım kremi ile yıpranan cildinizin nemlenmesine ve beslenmesine katkıda bulunmak ister misiniz? Denemek için sipariş verebilir veya Whatsapp hattımızdan merak ettiğiniz hususlarla ilgili bize yazabilirsiniz.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.